Utlandsstudier i Barcelona

När det kommer till att studera tycker folk olika. Vissa vill stanna i lugna Sverige och utbilda sig i de universitet och högskolor som finns. Andra tar hellre läroboken utomlands och ser vad världen har att erbjuda. Det ger omväxling för folk som vill ta en paus från Sverige, och ger upplevelser som inte hittas på annat sätt.

En svensk stad som Växjö är inte ett dåligt ställe för studerande. Staden är lagom stor och har ingen brist på uteställen, caféer och restauranger. Många väljer att studera vid Linnéuniversitet som har ett livligt campus. Därifrån tar det tio minuter in till centrum med buss och staden är mycket cykelvänlig. Staden är något av en knutpunkt för resten av Sverige och gör det lätt att åka hem till sina nära och kära vid hemlängtan. Att plugga i Sverige är stabilt och kan definitivt vara roligt. Däremot så ger det inte samma känsla som att studera utomlands, i ett land som inte liknar Sverige.

utlandsstudier

Utlandsstudier i en exotisk stad som Barcelona ger däremot något annat. Spaniens näst största stad, Barcelona, är ett varmt turistområde med stränder så långt ögat kan nå. Staden är känd för sitt ständiga nattliv och många restauranger och kaféer. Det finns många utbildningar att välja mellan som skolan Istituto Europeo di Design Spanien som är en av världens ledande högskolor inom ämnen som product design, Graphic design, Interior design, illustration och mycket mer. I Barcelona hittar man även en mängd spanska språkkurser. Det, tillsammans med vardaglig kommunikation, gör att studenterna ofta kommer hem med ett förbättrat språk, både inom spanska och engelska. Barcelona är ett paradis för ett fotbollsfan. Här finns den enorma fotbollsarenan Camp Nou där det berömda fotbollslaget FC Barcelona spelar. Medan det varma klimatet, nattlivet och de många uteplatserna kan vara lockande så är det lätt att få hemlängtan.