Tjäna pengar till laget

Nu kanske du börjar undra vad detta handlar om. Tjäna pengar till laget? Vad går det ut på och hur fungerar det? Med tjäna pengar till laget menas att du och ditt lag inom någon form av sport eller idrott utför en handling eller ett arbete som ser till att förbättra lagets eller klubbens ekonomi. Alternativt göres dessa jobb för att tjäna pengar till laget för att ni vill utföra en resa, eller ett träningsläger på annan plats.

När du ska komma på idéer gällande att tjäna pengar till laget finns det många olika alternativ att välja mellan. Till att börja med finns det traditionella arbeten som att sälja jultidningar, vilket laget faktiskt kan tjäna en riktigt bra hacka på om alla utför detta med vilja och målmedvetenhet. Andra saker som finns inom försäljning för att tjäna pengar till laget är att sälja kokosbollar, strumpor, hembakta kakor och bullar, vilket är några av de vanligaste alternativen.

Är det så att du och laget inte vill sälja någonting utan istället ägna er åt att tjäna pengar till laget genom annat arbete går det också bra. Då finns det också här ett antal valmöjligheter, och det är egentligen bara du och laget som sätter gränserna för vad som kan utföras. Några av de traditionella och vanligaste sysselsättningarna som brukar arbetas med är jordgubbsplockning, tidningsbud och plantering av julgranar. Alla dessa tre olika arbeten är något som laget kan tjäna bra på. Du ska heller inte glömma reklamutdelning som också är ett mycket vanligt extrajobb för att få ihop en liten hög med kosing.

Ett annat bra alternativ till alla dessa arbeten är att du och laget själva erbjuder trädgårdstjänster såsom gräsklippning och annat som har med trädgård och plantering att göra. På detta sättet kan laget vara lite innovativt, samtidigt som du och laget kan sätta era egna priser.